Ontmoet een van de drijvende krachten achter onze Aandrijftechniek afdeling

Graag laten wij jou kennismaken met de mensen achter onze organisatie. Zij die ervoor zorgen dat Caldic Techniek altijd in beweging blijft. Vandaag een van onze collega’s die dit jaar 30 jaar in dienst is!

30 jaar werkzaam in een dynamische markt

Mijn naam is Jurgen Vermeulen en dit jaar ben ik 30 jaar in dienst bij Caldic Techniek. De afgelopen twintig jaar alweer ben ik actief als Business Unit Manager Aandrijftechniek. De markt is nog grotendeels hetzelfde, te wetende apparaten- en machinebouw in de Benelux, echter de diversiteit en schaal van de markt is enorm toegenomen. Hierdoor is de divisie Aandrijftechniek ook sterk veranderd. Naarmate de samenleving verder automatiseert, zijn er logischerwijs ook steeds meer apparaten, machines en onderdelen nodig. Dat maakt onze markt een uiterst interessante en dynamische markt die wereldwijd hun apparatuur wegzet.

Het succes van de klant is ons succes

In zo’n dynamische en veeleisende markt die continu in ontwikkeling is, zit tegelijkertijd het recept voor succes verborgen. Want juist in een markt waarin zoveel gebeurt kunnen wij de rol van technische specialist vervullen en onze klanten terzijde staan bij het bedenken van oplossingen en toepassingen waarmee zij hun concurrentie een stapje voor blijven; want hun succes is ons succes

Dicht op de markt

In mijn rol als Business Unit Manager ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden maar ook voor de toekomst van de divisie Aandrijftechniek. Een van de belangrijkste zaken hierin is het onderhouden van een goede relatie met onze grotere partners, zowel aan de in- als verkoopzijde. In zo’n dynamische markt moet je continu in de gaten houden waar de behoeften van klanten naar toe bewegen en welke rol wij in de supply-chain kunnen innemen om een groeiende meerwaarde te kunnen leveren. Om dat goed te kunnen doen zijn we dagelijks met een team van specialisten bezig met allerlei strategische vragen: Welke kant gaan onze klanten op? Wat gebeurt er in de markt? Hoe blijven wij interessant als toeleverancier en hoe blijven we goed winstgevend als bedrijf én tegelijkertijd concurrerend?

Bouwen aan de toekomst

De ontwikkeling van onze divisie naar de toekomst toe is een lange termijn spel waarin strategische beslissingen genomen worden die van grote invloed zijn op de richting van het bedrijf. Zo zijn we bijvoorbeeld 20 jaar geleden gestart met een lokale inhouse productie unit voor tandriempoelies, vanuit de vraag hoe wij ervoor kunnen zorgen dat we relevant blijven voor onze klanten. Die tandriempoelie productie maakt vandaag de dag een significant onderdeel uit van ons business model. Heel mooi om dat zo gedurende de jaren te hebben zien groeien!

De grootste uitdaging?

We zien en voelen dat technische kennis eigenlijk in vrijwel alle richtingen enorm onder druk staat. Er zijn simpelweg niet genoeg mensen te vinden die over de juiste kennis en capaciteiten beschikken. Voor ons als organisatie die meerwaarde wil leveren door te fungeren als technische specialist op een vrij breed spectrum aan apparaten en machines is dat een zeer reële en forse uitdaging. Die uitdaging kun je aangaan, bijvoorbeeld door mensen zelf op te leiden en de mogelijkheid te geven zich te specialiseren en door te ontwikkelen. Ik ben dan ook heel trots op de manier waarop we daar bij Caldic Techniek mee omgaan.

Al 30 jaar thuis bij Caldic Techniek

30 jaar in dienst is natuurlijk niet niks. Maar bij ons in het bedrijf zijn de relatief langere dienstverbanden eigenlijk niet zo heel bijzonder. Kennelijk voelen veel mensen zich thuis in onze organisatie en blijft men de uitdaging en motivatie vinden om te blijven. Dat wordt ook gestimuleerd vanuit de structuur van de organisatie. Er is een ontspannen en informele sfeer zonder al te veel hiërarchie. Zo wordt iedereen aangemoedigd er het beste van te maken en zichzelf uit te dagen.

Een dynamische carrière in een dynamische werkomgeving

Het mooiste aan werken bij Caldic Techniek is voor mij de ruimte die je kan krijgen om je eigen pad te volgen. Als je daarvoor openstaat is dat een enorm uitdagende factor die je rol dynamisch houdt en je de vrijheid geeft te ontwikkelen in de richting die jou aanspreekt. Je reageert dan op de mogelijkheden die jij ziet en pakt taken op die ons als organisatie beter maken en die jouw werk leuker maken. En zo kun je met het juiste verantwoordelijkheidsgevoel eigenlijk je eigen winkeltje draaien binnen het bedrijf.